4. תקשרו עם הילד
אנשים בוגרים אוהבים לדעת מה צפוי להם בכל יום ולהבין מדוע דברים קורים בצורה מסוימת, כדי שיצליחו להתנהל באופן יעיל יותר. בדיוק כמוהם, גם ילדים רוצים לדעת זאת, במיוחד משום שהם מאוד סקרנים לגבי העולם בו הם מגלים כל יום דבר חדש. בשל כך, כדאי לדבר עם ילדכם ולהסביר לו את כל מה שעליו לדעת ושצפוי לקרות בהמשך היום, כאילו היה מבוגר. כמו כן, כאשר מתקשרים עימו, יש להשתמש בשפה שתתאים לגילו, מבלי להניח שהוא צעיר מדי בשביל להבין.
[quads id="5"]
דוגמאות מעולם ההורות החיובית
הסבירו לילדכם שכשאתם לוקחים אותו לגן, יהיו לכם רק 5 דקות לשחק איתו בחצר, וכשהן יסתיימו תצטרכו ללוות אותו פנימה, לתת לו נשיקה וללכת. כשאתם מתנהגים כך, אתם מורידים את הסיכוי להתפתחות התפרצויות זעם שעלולות להיווצר בעת פרידתכם.
[quads id="10"]
5. התריעו לגבי שינויים לוחות זמנים
רוב האנשים לא אוהבים שמתקילים אותם ושמבקשים מהם לעשות משימה באופן מידי וללא התרעה – וכך גם ילדים. ישנם הורים שנאלצים להפסיק את ילדם באמצע משחק כדי לצאת איתו מהבית, למשל, לבקר את סבא וסבתא; במצבים שכאלו, הורים בדרך כלל נתקלים בתגובה זועמת במיוחד ובסירוב, וכתוצאה מכך הם לרוב מאחרים. כדי להימנע ממצבים שכאלו, כדאי להתריע בפניו על השינוי הצפוי כמה דקות לפני כן, כדי שהוא ידע כמה זמן נותר לו להמשיך לשחק או לעסוק בכל פעילות אחרת. להתנהגות שכזו יש חשיבות עליונה בחינוך ילדים, מכיוון שהיא מלמדת אותם כיצד לנהל זמנים בעתיד.
דוגמאות מעולם ההורות החיובית
[quads id="1"]
אם אתם מתכננים לצאת בשעה מסוימת וילדכם באמצע משחק, התריעו בפניו על כך שעוד עשר דקות עליו להתארגן כדי שלא תאחרו. עליכם לוודא שהוא מבין את משמעות ההודעה, כלומר שהוא לא יוכל להמשיך לשחק, ושיש סיבה טובה לכך שאתם מבקשים ממנו לעשות זאת. אם הילד עדיין מתקשה לקבל את השינוי, הבטיחו לו שהצעצועים שלו יחכו לו בבית ושיהיה לו זמן להמשיך לשחק מאוחר יותר או ביום שלמחרת.
המשך הכתבה בעמוד הבא