8. הגיבו בחיוביות
האופן שבו הורים מגיבים לילדם ומציגים בפניו דברים חדשים ושינויים – משפיע על התנהגותו, אז מאוד חשוב לשים לב לכך. למשל, שליליות תגרום לו לראות את העולם באופן קודר ותשנה את מצב רוחו לרעה. חיוביות לעומת זאת, תעזור לו לראות הכל דרך משקפיים ורודים יותר, לחשוב על דברים טובים ולהגיב עם חיוך לבעיות שונות. התנהגות שכזו חשובה בעיקר כשהוא חווה דברים חדשים, כמו הליכה לבית ספר או למקום כלשהו שעדיין לא היה בו.
[quads id="5"]
דוגמאות מעולם ההורות החיובית
אנו יודעים כמה מלחיץ זה ללוות ילד לבית ספר או לכל מסגרת אחרת שהוא רק מתחיל, אך אם תראו לו שאתם חוששים מכך, יהיה לו לא מעט יותר קשה להתרגל לאורח החיים החדש הזה. דוגמה נוספת היא כאשר הוא נתקל במתקן חדש בגינה הציבורית, עליו אתם מפחדים שיעלה – אם הוא ירגיש את חששותיכם, הוא יחשוש כמוכם וימנע מלעלות עליו ועל דומיו.
[quads id="10"]
9. שמרו על עקביות ועמדו במילתכם
כפי שציינו בסעיפים קודמים, ילדים הם חכמים, ויתרה מכך – יש להם זיכרון ממש טוב. בשל כך הם יזכרו חוסר עקביות ואי עמידה במילה, ויפתחו דרכים לעקוף את הוריהם. בטווח הרחוק, אותם ילדים גם כנראה לא יקשיבו להוריהם, כי הם ידעו שאמירותיהם ריקות מתוכן ושהם לא באמת יענישו או יחרימו חפצים כפי שהבטיחו.
דוגמאות מעולם ההורות החיובית
[quads id="1"]
אם ילדכם מסרב לכבות את הטלוויזיה או לעזוב את הטלפון הנייד תוך דקה, הזהירו אותו שאתם תכבו אותם – ובצעו זאת. אם לא תיישמו איום שכזה, הוא ידע שאתם לא באמת מתכוונים לעשות זאת ולכן ימשיך בשלו ויתנהג איך שבא לו גם בתחומים אחרים.
המשך הכתבה בעמוד הבא