כולנו יודעים שיש לנו זכויות רבות שאנחנו יכולים לנצל במדינה שלנו: אנחנו זכאים לדמי אבטלה, לתשתיות בסביבת המגורים שלנו, זכאים לימי חופש ומחלה במקום העבודה, יש לנו חופש ביטוי, ועוד ועוד. לרוב, אין לנו שום בעיה עם הזכויות האלו, אנחנו מכירים אותן ויודעים איך לקבל אותן, אבל יש יוצא דופן גדול שחשוב להכיר, הזכויות הכספיות שלנו מול ביטוח לאומי במקרה של מחלה, פציעה או תאונה. במילים פשוטות, אם אתם סובלים מפגיעה או ירידה ניכרת באיכות החיים כתוצאה מתאונת דרכים, תאונה אישית, מחלות שונות, תאונות עבודה ועוד סיבות אחרות – מגיע לכם כסף מהמדינה! אם מעולם לא התמודדתם עם המוסד הזה בעצמכם או שמעתם סיפורים מאנשים שעשו זאת, אתם כנראה יודעים מעט מאוד על הנושא. בעזרת הכתבה הבאה תוכלו לשנות את המצב, להכיר טוב יותר את המקרים שבהם מגיע לכם לקבל פיצוי או קצבה ולהבין כיצד תהליך האישור עבורם מתנהל.
[quads id=”1″]
ביטוח לאומי וזכויות רפואיות
המוסד לביטוח לאומי הוא הגוף הממשלתי שאחראי על חלק גדול מהזכויות החברתיות של אזרחי המדינה. בהתאם לשמו, הגוף הזה הוא למעשה חברת ביטוח – כולנו משלמים לו באופן שוטף בשגרה ויכולים לקבל פיצויים כספיים תחת תנאים מסוימים. אפשר לדבר כמעט בלי סוף על הדרך שבה הביטוח הלאומי מתנהל ועל שלל התפקידים שלו, אך בכל מה שקשור לזכויות הרפואיות רצוי להתמקד בעיקר בנושא הפיצויים האפשריים ומה שמשפיע עליהם. כאן נכנסות לתמונה הוועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי – אנשי מקצוע אשר דנים בתביעות של מבוטחים (כלומר אזרחי המדינה) על מנת לקבוע האם לאשר אותן ואם כן, באילו תנאים.
[quads id=”5″]
קביעת הוועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי היא למעשה מקור הזכאות לקצבאות או מענקים. אמנם יש צעדים שניתן לעשות כדי לערער על ההחלטות שלהן, אך לנושא זה נגיע בהמשך הכתבה. באופן כללי פונים אל הוועדות האלו כדי לקבל זכות לאחוזי נכות ו/או אישור לאחת מהקצבאות הבאות: קצבת נכות כללית, קצבת נכות מעבודה, קצבה לילד נכה, קצבה לשירותים מיוחדים או קצבה לנפגעי פעולות איבה ובנוסף גם במקרים שבהם יש צורך בחוות דעת רפואית עבור בקשת פטור ממס הכנסה. מי שלא יודע שיש לו אפשרות לקבל מהמדינה את הקצבאות, הפיצויים וההקלות שהוועדות האלו מוסמכות להעניק, לעולם לא יגיש תביעה ולא יקבל אותן, לכן בשלב הראשון הדבר החשוב ביותר שיש לעשות הוא להכיר כמה מהן:
המשך הכתבה בעמוד הבא