סוגי הוועדות הרפואיות:
ועדת נכות כללית
זהו אחד מסוגי הוועדות החשובים ביותר אותו פוגשים רוב האנשים שמגישים בקשה לקבלת קצבת נכות כללית בגין מחלות כרוניות, מצבים רפואיים קשים או גורמים אחרים שפוגעים ביכולתם לעבוד. אנשים שנפגעו בתאונות דרכים, נפלו בביתם, יכולתם לעבוד נפגעה או שהם אינם מסוגלים לטפל בעצמם כראוי מסיבות שונות מגיעים לרוב אל וועדות שכאלה. מבחינת מחלות, סיבות אפשריות להגשת תביעה יכולות להיות סרטן, סוכרת, מחלות שמשפיעות על דרכי הנשימה, מחלות חיסון עצמי (אוטואימוניות) סיבות אחרות לנכות זמנית או קבועה ועוד.
[quads id=”1″]
אנשי הוועדה בוחנים את המטופל ואת כל המסמכים הרפואיים שלו, ועל פי המידע הזה קובעים את רמת הפגיעה בו ואת ההשפעה של המחלה (או המחלות) על חייו – בהתאם לכך נקבעים לתובע אחוזי נכות וקצבה תואמת. ככל שהמידע יותר מסודר, מוצג בצורה טובה יותר ומגובה טוב יותר, כך עולים הסיכויים של התובע לקבל את מיצוי הזכויות המלא שלו.
ועדת נכות מעבודה
[quads id=”5″]
להבדיל מהסעיף הקודם, ועדה זו עוסקת רק במקרים שבהם פגיעה במסגרת העבודה של התובע הובילה לנכות שבגינה הוא זכאי לבקש קצבת נכות מעבודה. הוועדה קובעת האם באמת הפגיעה נוצרה בעקבות קשר ישיר עם מקום העבודה וגם את דרגת הנכות של התובע, בדומה לוועדה הכללית. משום שגוף זה עוסק אך ורק בליקויים רפואיים שקשורים למקום העבודה של התובע, הוא לא דן במצבים רפואיים שקדמו לפגיעה ויש לו אפשרות אפילו להפחית את דרגת הנכות שקשורה לבעיות הרפואיות הקודמות של הנתבע, לכן יש לנהוג במשנה זהירות בהתמודדות עימו.
המשך הכתבה בעמוד הבא