ועדת נכות לילד
ישראלים מבוטחים אשר גרים בארץ יחד עם הילדים שלהם שמקבלים מהם טיפול בגין מחלות וליקויים שהוכרו על ידי המוסד לביטוח לאומי (לחצו כאן כדי לצפות ברשימה המלאה), זכאים לקצבת ילד נכה שמאושרת על ידי ועדה רפואית שונה במקצת מהקודמות שתוארו. לרוב, מנסים להימנע אנשי הרפואה מזימון ילדים להופיע בפני הוועדה, לכן על מגישי בקשות שכאלה לאסוף כמה שיותר מסמכים רפואיים ואישורים שקשורים לסיבת הגשת הבקשה (גורם הנכות). גם במקרה הזה, הוועדה לא רק מאשרת את הזכאות לקצבה אלא גם קובעת את גובהה ובמקרים מסוימים היא אף מסוגלת להעניק אותה באופן רטרואקטיבי (לפרק זמן מרבי של שנה). מי שלא מכיר את כל האפשרויות האלו ואת כל הליקויים האפשריים, פשוט לא יקבל את כל מה שהחוק מאפשר לו.
[quads id=”1″]
ועדת נפגעי פעולות איבה
אדם שנפגע במסגרת פעולת איבה ויש לו הכרה בכך מהמדינה, והגיש תביעה לתגמול נכות בגין אותה פגיעה, יוזמן להופיע לפני הוועדה הזאת כדי לקבוע את אופי נכותו באופן זמני או קבוע. בהקשר הזה חשוב לציין שפעולות איבה יכולות להתרחש גם מחוץ לגבולות המדינה והמטרה שלהם יכולה להיות פגיעה באדם על רקע ישראלי או יהודי (פעולות אנטישמיות). התגמולים שהביטוח הלאומי יכול להעניק לאנשים עם רקע שכזה כולל לא רק קצבה, אלא גם טיפולים רפואיים ופסיכולוגיים, סיוע בשיקום, החזר הוצאות לבני משפחה ועוד.
[quads id=”10″]
ישנם מספר סוגי וועדות רפואיות נוספות, אך אלו העיקריות והחשובות ביותר עבור מרבית האוכלוסייה. למרות שמדובר בעולם גדול ומורכב שזר לרבים מאיתנו, למרבה הצער ההיכרות איתו היא לא האתגר הגדול ביותר שעומד בפני כל מי שיש לו זכות לתבוע את הביטוח הלאומי ולקבל פיצוי בדרך כזו או אחרת. אז איך בעצם עושים את זה?
המשך הכתבה בעמוד הבא